BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ EKIPNI PRVACI HRVATSKE

BKOSIZ ekipni prvaci Hrvatske 2018

‘ISTRIJANI’ DVA ZLATA, BRONCA I PRIJELAZNI EKIPNI PEHAR PRVAKA HRVATSKE

21. travnja 2018. godine, boćari/ice našeg Kluba BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’, sudjelovali su na otvorenom Ekipnom prvenstvu Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, koje je održano u Zagrebu sa međunarodnim sudjelovanjem’.
Iz Zagreba su u Istru donijeli osvojeni prijelazni pehar Ekipnih prvaka Hrvatske!!!

Po peti puta, Zlato u paru bez ijedne izgubljene utakmice u kategoriji BC4, osvojili su članica Kluba Melisa Osmanović i član Davor Komar. Komaru je to ujedno i 17 ukupna titula prvaka Hrvatske, a Melisi peta ukupna.
Zlato za ‘ISTRIJANU’, također bez ijedne izgubljene utakmice u Istru je donijela tročlana ekipa našeg Kluba u kategoriji BC1/BC2 u sastavu Milorad Kružić, Darko Frančišković i Dora Bašić.
Broncu za ‘ISTRIJANU’ u kategoriji BC3 osvojili su članica i član Kluba, Samanta Lukšić i Draško Bartolić.

Na natjecanju su se natjecali i sa još jednom tročlanom ekipom u BC1/BC2 kategoriji u sastavu Zoran Peruško, Denis Jakus i Luka Wagner, koja je zauzela izvrsno četvrto mjesto u ukupnom poretku. Da se naše dvije ekipe nisu susrele u polufinalu jedni protiv drugih, vjerojatno bi kući donijeli i još jednu dodatnu medalju.

Zahvaljujući osvojenim medaljama i bodovnim zbrajanjem istih, osvojili su i prijelazni pehar Ekipnog prvaka Hrvatske, koji je po drugi puta došao u BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’/Istarsku županiju.
Podsjećamo da se kod BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ nalazi i prijelazni pehar KUP-a Hrvatske pojedinačno, kojega će kao Klub braniti 02. lipnja 2018. godine u Velikoj Gorici.

BKOSIŽ ‘ISTRIJANA’ se iskreno zahvaljuju Gradu Pula, Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije i Društvu distrofičara Istre, na bezrezervnoj pomoći i potpori, za pripreme i sudjelovanje na ovom Ekipnom prvenstvu.

BKOSIZ ekipni prvaci Hrvatske 2018. na natjecanju