Davor Komar ‘BRONČANI’ na ‘Tatra CUP-u’ Slovačkoj

Davor Komar bronca u Slovackoj-01

Član našeg Kluba Davor Komar, osvojio je 3. mjesto na međunarodnom boćarskom turniru ‘TATRA CUP 2021.’ (INTERNATIONAL TOURNAMENT BOCCIA ‘TATRA CUP 2021.’), koji je održan u Slovačkoj – Liptovsky Jan od 17. do 22. lipnja 2021. godine.

BKOSIZ-Davor-Komar-bronca-u-Slovackoj-02
Davor je iz skupina ‘izašao’ sa svim pobjedama i nevjerojatnim skorom od 35:1, dok je u polufinalu sa 2:5 slavila slovakinja Michaela Balcova, inače aktualna svjetska i europska prvakinja u paru. U ‘borbi’ za treće mjesto, Davor je pobijedio boćara Matjaža Bartola rezultatom 7:0 i osvoji  3. mjesto, broncu.

BKOSIZ-Davor-Komar-bronca-u-Slovackoj-03
‘Tatra Kup 2021’, jedan je od najjačih europskih turnira u organizaciji nacionalnih sportskih saveza. Davor je na turniru sudjelovao u sklopu svog sportskog programa priprema za paraolimpijske igre u Tokyu, koje financira Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski boćarski savez osoba s invaliditetom.

BKOSIZ-Davor-Komar-bronca-u-Slovackoj-04

Davoru je ovo ujedno bio i peti uzastopni nastup na ‘Tatra Cup-u’ i na svima je do sada osvajao medalje. ‘Tatra Cup’ je specifičan po tome što iz slovačke dolaze najjači sportaši svjetskog boćanja za osobe s invaliditetom u kategoriji BC4, gdje boća i naš proslavljeni boćar Davor Komar. Slovački boćarski par Andrejčik/Balcova, olimpijski su pobjednici iz Ria 2016. godine.

BKOSIZ-Davor-Komar-bronca-u-Slovackoj-05

Sada i nadalje slijede intenzivne pripreme za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokyu. U planu su dva pripremna Kampa u Sloveniji, i svakodnevne pripreme u Puli, Pazinu, Rijeci i Zagrebu.

BKOSIZ-Davor-Komar-bronca-u-Slovackoj-06

Iskreno zahvaljujemo Davorovoj osobnoj trenerici  prof. Zvjezdani Grganja i glavnom treneru Kluba, gospodinu Valteru  Ivančiću na intenzivnim i kvalitetnim pripremama.

BKOSIZ-Davor-Komar-bronca-u-Slovackoj-08