DVA SREBRA ZA HRVATSKO BOĆANJE!!!

Dva srebra za hrvatsko boćanje iz Slovačke 2019.

Međunarodni TATRA KUP 2019. u boćanju za osobe s invaliditetom, Liptovsky Jan, Slovačka, 13.-17. lipnja 2019. godine

Član i članica Kluba, Davor Komar i Melisa Osmanović, kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije sudjelovali su na međunarodnom prvenstvu TATRA KUP 2019. koji se uz sudjelovanje sedam europskih zemalja održao u Slovačkom gradu Liptovsky Jan, od 13.-17. lipnja 2019. godine.

Dva-srebra-za-hrvatsko-bocanje-Slovacka-2019-2
Davor i Melisa su igrajući u paru osvojili srebro, 2. mjesto, upisavši sve tri pobjede u skupini, dok je u finalu bolji bio slovačko – britanski par Thompson-Andrejčik, slavivši sa 5:3.

Dva-srebra-za-hrvatsko-bocanje-Slovacka-2019-3
Pojedinačno je član Kluba Davor Komar ‘izašao’ sa svim pobjedama, dok je u četvrtini finala bio je bolji od Poljaka Walcyzka i slavio sa 11:1, a u polufinalu slavio pobjedom od 6:2 nad Čekom Kasoom.

Dva-srebra-za-hrvatsko-bocanje-Slovacka-2019-4
U finalu Komara je čekao trenutni svjetski prvak u paru, Slovak, Samuel Andrejčik, koji je rezultatom 6:2 osvojio 1. mjesto. Moramo se pohvaliti i činjenicom da je to ujedno bio i osmi sveukupni međusobni ‘okršaj’ Komar/Andrejčik, u kojima trenutno vodi naš boćar Davor Komar rezultatom 6:2. Čestitamo!!!

Dva-srebra-za-hrvatsko-bocanje-Slovacka-2019-5
Davor Komar je na TATRA KUP-u nastupio kao nositelj prve skupine, kao najbolje rangirani igrač prvenstva, odnosno 6-ti igrač svijeta, dok su Davor i Melisa trenutno na 12-tom mjestu u svijetu kao par.

Dva-srebra-za-hrvatsko-bocanje-Slovacka-2019-6
Koristimo priliku posebno se zahvaliti trenerima našeg Kluba, Zvjezdani Grganja, Vladimiru Reliću i Valteru Ivančiću, bez kojih ovi rezultati ne bi bili dostižni.
Zahvaljujemo se posebno i Hrvatskom paraolimpijskom odboru i Hrvatskom savezu boćanja osoba s invaliditetom, te Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije, Istarskoj županiji i Gradu Pula, koji su na direktan način pomogli sudjelovanje našeg Kluba na prvenstvu u Slovačkoj.
Hvala!