OTVORENA PRVA SPORTSKA DVORANA U HRVATSKOJ PRILAGOĐENA ZA BOĆANJE OSOBA S INVALIDITETOM, DONACIJA BOĆA I 15. GODINA RADA

21.05.2021. godine sa početkom u 11.30 sati u maloj dvorani Doma sportova ‘Mate Parlov’ u Puli, malom svečanošću u krugu dragih prijatelja, volontera i simpatizera našeg Kluba, obilježili smo 15. godina rada Kluba.
BKOSIZ-otvorenje-dvorane-donacija-boca-21-5-2021-00
U sklopu svečanosti održano je i službeno otvorenje u potpunosti prilagođene sportske dvorane za boćanje osoba s invaliditetom, na način da je boćarsko igralište u dvorani označeno trajnim podnim oznakama, kupljena je prijenosna zaštita za opremu i inventar dvorane i dvoranu se u potpunosti i klimatiziralo (grijanje i hlađenje), što po našim saznanjima, ovu dvoranu čini prvom takve vrste u Hrvatskoj. Za uređenje dvorane utrošeno je više od 30.000,00 kuna. Sredstva su osigurana zahvaljujući odazivu mnogobrojnih donatora i sponzora Kluba.
BKOSIZ-otvorenje-dvorane-donacija-boca-21-5-2021-01
Uza sve to, za pripreme našeg prvog Hrvatskog paraboćara Davora Komara za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokyu, kupljena je nova oprema/boće u vrijednosti 22.000,00 kuna, od čega je Hrvatski paraolimpijski odbor osigurao 17.713,00 kuna, a potrebnu razliku Sportska zajednica Grada Pule, na čemu im od srca zahvaljujemo.
Donaciju specijalnih boća našem prvom Hrvatskom paraboćaru Davoru Komaru, uručio je predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora, gospodin Ratko Kovačić.
BKOSIZ-otvorenje-dvorane-donacija-boca-21-5-2021-02
U sklopu priprema za Paraolimpijske igre u Tokyu, sredinom lipnja u dvorani se planira ‘instalirati’ i profesionalna podloga za boćanje vrijedna 35.000,00 kuna, koja će se koristi i na Paraolimpijskim igrama, čime će se u potpunosti zadovoljiti uvjeti priprema i treninga našeg paraboćara za nastup na Paraolimpijskim igrama u Tokyu u kolovozu ove godine.
BKOSIZ-otvorenje-dvorane-donacija-boca-21-5-2021-03
Uz gospodina Kovačića, svečanost su uveličali i direktora Pula sporta, gospodin Samuel Smailbašić, predsjednika Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom, gospodin Damir Juren, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije, gospođa Patricia Percan, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule, gospođa Elvira Krizmanić Marjanović, predsjednik Sportske zajednice Grada Pule, gospodin Milan Sead Soldatić, glavni trener našeg Kluba, gospodin Valter Ivančić i osobna trenerica paraboćara Komara, profesorica kineziologije, gospođa Zvjezdana Grganja.
BKOSIZ-otvorenje-dvorane-donacija-boca-21-5-2021-04
Veliko Hvala svima onima koji podržavaju i pomažu rad našeg Kluba! Veliko hvala šaljemo za svih 200-tinjak donatora i sponzora Kluba, bez kojih ne bi bili opstali, a najveću zahvalu šaljemo našim dragim volonterima i volonterkama! Hvala!!!

BKOSIZ-otvorenje-dvorane-donacija-boca-21-5-2021-05

BKOSIZ-otvorenje-dvorane-donacija-boca-21-5-2021-06BKOSIZ-otvorenje-dvorane-donacija-boca-21-5-2021-07