PRVENSTVO HRVATSKE 2020. U BOĆANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM POJEDINAČNO

BKOSIŽ 1. i 2. kolo prvenstva Hrvatske u Splitu, ozujak 2020. godine
1. i 2. kolo prvenstva – Split 28. veljače – 1. ožujka 2020. godine
Članovi (Peruško i Komar) i članica (Osmanović) našeg Kluba sudjelovali su na 1. i 2. kolu prvenstva Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom pojedinačno, koja su održana u Splitu i osvojili svoje prve bodove u boćarskoj sezoni 2020.

Vrhunske pripreme i treninzi, pokazali su ono najbolje od naši sportaša. Ostvarili smo sve pobjede i ‘zabetonirali’ najveći skor na početku ovogodišnjeg prvenstva.

BKOSIZ-1-i-2-kolo-prvenstva-HR-Split-ozujak-2020-2

Zoran Peruško rezultatima 14:2 i 4:3, savladao je svoje protivnike iz Velike Gorice i Varaždina. Melisa Osmanović ostvarila je najveći skor prvenstva 15:0 pobijedivši varaždinskog boćara, dok je sa rezultatima 4:3 i 15:0 slavila protiv igrača iz Osijeka i Slavonskog Broda. Melisa nažalost ipak ima jednu izgubljeno utakmicu od suigrača Komara u međusobnom razigravanju, koja u ovom djelu natjecanja nema utjecaja na buduće rezultate, s obzirom da se na prva dva kola prvo međusobno razigravaju suigrači iz istih klubova. Davor Komar je sa četiri pobjede i skorom 49:0 (10:0 Varaždin, 14:0 Split, 15:0 Slavonski Brod i 10:0 Osmanović), pokazao zašto je najtrofejniji hrvatski boćar i prvi hrvatski boćar kandidat za Paraolimpijske igre u Tokyu.

BKOSIZ-1-i-2-kolo-prvenstva-HR-Split-ozujak-2020-3

Prvenstvo se održava u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom i odigrati će se u šest prvenstvenih kola. Slijede kola prvenstva u Varaždinu (svibanj), Velikoj Gorici (lipanj), Požegi (rujan) i Slavonskom Brodu (listopad), gdje će uslijediti i proglašenje najboljih boćara Hrvatske pojedinačno.

BKOSIZ-1-i-2-kolo-prvenstva-HR-Split-ozujak-2020-4

Koristimo priliku posebno se zahvaliti trenerima našeg Kluba, Valteru Ivančiću, Zvjezdani Grganja i Vladimiru Reliću, bez kojih ovi rezultati ne bi bili dostižni.

BKOSIZ-1-i-2-kolo-prvenstva-HR-Split-ozujak-2020-5

Posebnu zahvalu upućujemo Sportskoj zajednici Grada Pule, Sportskoj zajednici Istarske županije, Istarskoj županiji, Gradu Pula, Općini Marčana i Društvu distrofičara Istre, koji su na direktan način pomogli sudjelovanje našeg Kluba na ovom prvom dijelu prvenstvu 2020. godine.