WORLD OPEN BOCCIA – PORTUGAL (Povoa de Varzim), 28.10.-04.11.2019.

WORLD OPEN BOCCIA – PORTUGAL - 2019 - 1

U paru 6-ti, pojedinačno Melisa 9-ta, Davor 14-ti

Član i članica našeg Kluba, Davor Komar i Melisa Osmanović, kao članovi Hrvatske boćarske reprezentacije, na prvenstvu su se natjecali pojedinačno svatko u svojoj skupini od četiri igrača. I Davor i Melisa imali su po dvije pobjede i jedan poraz, što nažalost nije bilo dovoljno za prolaz u osminu finala. Melisa je u konačnici zauzela 9-to mjesto, a Davor 14-to. U parovima Davor i Melisa ostvarili su dvije pobjede i dva poraza, što ih je svrstalo na 6-to mjesto prvenstva ukupno. Nisu ni to loši rezultati kada se zna da su na prvenstvu sudjelovali boćari i boćarice iz 24 zemalja svijeta. Svi najbolji na svijetu!

WORLD OPEN BOCCIA – PORTUGAL - 2019 - 2

Nažalost naš par Komar – Osmanović, iako 12-ti na svjetskoj rang listi, nisu uspjeli osigurati odlazak na toliko željene Paraolimpijske igre u Tokyu slijedeće godine. Iskreno nam je žao. Znamo koliko su muke i truda ulagali posljednjih godina kako bi uspjeli.

WORLD OPEN BOCCIA – PORTUGAL - 2019 - 3

Davor je još uvijek u utrci za Tokyio. Čeka se posljednje prvenstvo ove godine koje će se bodovati za Tokyo 2020., a koje će se održati u Dubaiu krajem mjeseca prosinca, nakon čega će se za javnost predstaviti i konačna lista boćara i boćarica koji putuju na Paraolimpijske igre u Tokio 2020. godine.

WORLD OPEN BOCCIA – PORTUGAL - 2019 - 4

Iako je davor trenutno 12-ti na svjetskoj rang listi pojedinačno, a u Tokyo putuje 24 igrača pojedinačno, još uvijek nismo sigurni. Nažalost sustav je vrlo kompliciran i nepredvidiv do samoga kraja. Nama nam druge nego čekati 31.12.2019. godine! Držite fige i uživajte u fotografijama koje slijede!!! Hvala na velikoj podršci!!!

WORLD OPEN BOCCIA – PORTUGAL - 2019 - 5